Евродепутатът Димитър Стоянов ще лобира за Кюстендилска област
Евродепутатът Димитър Стоянов ще лобира за Кюстендилска област / Иво Кирилов,Дарик

Евродепутатът и председател на Национал демократичната партия Димитър Стоянов се срещна с кмета на Кюстендил Петър Паунов и областния управител Иван Каракашки. Целта на посещението му бе да се запознае с претенциите на Мюсюлманското вероизповедание към имоти на територията на община Кюстендил, както и да обсъди икономическата ситуация в Кюстендилска област.
"От разговора с Петър Паунов разбрах, че едната е културен паметник, а другата е почти паднала. Успях след това и да видя двете джамии. Този въпрос разбрах, че е предизвикал и протести тук. Моето мнение съвпада напълно с това на местната власт, че няма как да бъдат работещи храмове. Освен това няма и обективна причина за това, защото липсват голяма количество хора от даденото вероизповедание", заяви Димитър Стоянов.
Той обсъди с областният управител Иван Каракашки и икономическата ситуация в региона.
"Кюстендилска област влиза в Югозападният планов район, в който е и София- град, което го прави като най- богатият от гледна точка на брутен вътрешен продукт. Програмите, които се осигуряват от ЕС за този район изхождат от гледната точка, че тук няма чак толкова големи нужди.Ако се погледне обаче от гледна точка на област Кюстендил това изобщо не е така. За това ще лобирам в Европейския парламент за по диференциран подход, да не се гледа за Югозападният планов район, а да се гледа на по- ниското ниво- на общините, когато се гледа разпределението на европейските средства", допълни евродепутатът. Той обяви, че ще обърне и по- голямо внимание на някои инфраструктурни проекти, които са отлагани десетилетия като например за изграждането на язовир Кюстендил, както и за разрешаване на проблемът с хвостохранилището при Гюешево.
Димитър Стоянов се срещна и с партийният актив.
"Мога да кажа, че местната структурана Национал демократичната партия тук работи изключително добре и изпълняват поставените им задачи", обяви Стоянов.