Димитър Стоянов набира в Кюстендил членове за новата си партия
Димитър Стоянов набира в Кюстендил членове за новата си партия / Влади Владимиров

Среща с потенциални членове и симпатизанти на бъдещата Национал- демократична партия проведе в Кюстендил евродепутатът Димитър Стоянов, който се очаква да бъде и неин лидер. Учредителното събрание ще е на 2- ри юни и датата не е избрана случайно- Денят на Ботев и загиналите за свободата на България. Инициативният комитет за създаването на новата партия бе на 25- ти март- Благовещение.

"Ние ще защитаваме националистични и патриотични идеи. Хората са много лъгани. Моето единствено оръжие ще е- моята искреност. Лицемерните хора лесно се познават", заяви пред Дарик Димитър Стоянов.

Национал- демократичната партия се готви за парламентарните избори през 2013 година. "На тези избори ще се реши дали ще има патриотична партия в Народното събрание, която да налага въпроси, които другите партии избягват да задават", коментира евродепутатът.

Организатор на местната структура на партията в Кюстендил е Гроздан Грозданов. Въпроса за това кой ще е председател ще се реши след създаването на партията по демократичен начин, уточни Димитър Стоянов. Той не е изненадан от резултата на бившата му партия "Атака" в Кюстендил, която не успя да спечели мандат в Общинския съвет.

"Това е част от тенденцията за разочарованието от "Атака". Има едно деструктивно търсене конфронтация, за да се покажем в медиите. Съжалявам, че се стигна до тази ситуация, затова се и създава нова партия", заключи Димитър Стоянов.