сесия Общински съвет
сесия Общински съвет
Решението на ВАС относно собствеността на Чифте баня в Кюстендил и отмененото решение на Общинския съвет за продажбата на обекта, провокираха дебати на днешното заседание на местния парламент.

Окончателно, ВАС отмени решението на ОбС-Кюстендил за продажбата на Чифте баня

Съветникът от Коалиция За промяна на БСП, Атанас Гергинов заяви в питане по кмета Петър Паунов: “Още при стартиране на процедурата за отдаване на концесия на Чифте баня, колежката Мая Шишкова предложи да изчакаме решението на съда, тогава Вие казахте, че плашим инвеститорите.

ВАС реши преди дни, че Чифте баня е публична държавна собственост. Ние Ви казахме, че ако подведете инвеститор, в малка държава като България ,това се разчува и не е чудно, че през последните 4 години няма нито една инвестиция в Кюстендил”.

ОС-Кюстендил в жалба до ВАС за Чифте баня: Административен съд София област допуска досадна грешка

В отговор, кметът Петър Паунов каза: “Аз не желая да коментирам решението на ВАС. Предстои нашите юристи да го анализират. Ако Чифте баня е публична държавна собственост, оказва се, че и Алай баня е публична държавна собственост, и целият център е изключителна държавна собственост.

В такъв случай и всички решения на предишни Общински съвети за Чифте баня са нищожни. Ние не сме съгласни с това и ще търсим решение”.
Дарик- Кюстендил