Български и ромски деца изрисуваха заедно яйца
Български и ромски деца изрисуваха заедно яйца / netinfo

Атрактивна и живописна бе днешната инициатива на децата от ОДЗ „Мечта". Български и ромски деца от ателиетата "Фолклор"  и „Пеем и танцуваме" гостуваха на българско семейство в близкото село Слокощица. Децата от ателиетата в централна сграда запознаха своите ромски приятелчета с  Великденските  празници и обичаи, като представиха традиционни за празника песни, разказаха защо и как се празнува този светъл празник в едно обикновено българско семейство. Имаше много интересни игри и забавни изненади, красиво малко зайче, което почерпи всички деца с шоколадови яйца, но най-интересно и забавно бе колективното боядисване на великденски яйца, където децата успяха да се нацапат на воля и да се порадват на своите ярки великденски творения.

Добавка към цветния празник бяха облечените в традиционни кюстендилски носии представители на Танцова Формация „Партньори", които помагаха и в боядисването на яйцата и разказаха на малките сладури какво е най-характерно за този прекрасен празник.

Събитието уважиха и местни жители на селото - майки и баби, които се присъединиха към веселбата и се порадваха на прекрасната програма, подготвена от малчуганите.