Специализирана полицейска операция се провежда в Кюстендил и Дупница за противодействие на битовата престъпност и недопускане на нарушения на политическите права на гражданите, съобщиха от МВР.

Продължава операцията. Това съобщи на брифинг пред журналисти началникът на сектор "Охранителна полиция“ към Районното управление в Кюстендил главен инспектор Боян Миленков. Брифингът се състоя в близост до ромския квартал на града, където е обособен и един от двата пунктове за проверка. 

Спецакция срещу купуването на гласове в Хасковско: Хванаха мигранти и иззеха наркотици (СНИМКИ)

"Специализираните действия, които се осъществяват с представители и на други държавни структури, са насочени срещу конвенционалната престъпност, недопускане на нарушения спрямо политическите права на гражданите, установяване на издирвани хора, както и извършители на противозаконни деяния", посочи инспектор Миленков. 

"Операцията е по разпореждане на директора на Областна дирекция на МВР и е насочена към противодействие и на данъчни престъпления, нарушения касаещи Закона за храните, престъпления, свързани с изборното законодателство. Към момента текат действия на територията на ромския квартал "Изток“, в общо пет обекта.

След това операцията ще продължи на територията на малките населени места и определени квартали от Кюстендил", каза инспектор Боян Миленков.

До момента няма задържани лица или установени престъпления, свързани с купуването и продаването на гласове, но се проверяват такива сигнали, казаха от полицията.
Елица Иванова, БТА