1000 лв. за Девойка Кюстендилска пролет, Гала ще е председател на журито
1000 лв. за Девойка Кюстендилска пролет, Гала ще е председател на журито / netinfo

1000 лв. ще е паричната награда за Девойка Кюстендилска пролет, по 600 лв. ще получат нейните подгласнички от община Кюстендил. Ще бъде избрано и момиче на публиката, с гласуване с SMS на кратък номер 1925, с цена 1,20 лв. с ДДС.

Телевизионната водеща Гала ще бъде председател на журито на конкурса. Водещи са Мария Игнатова и Димитър Рачков, а изпълнители в програмата-  D-2 и Крум. Тържеството ще започне на 20 март в 18.15 ч. на пл. „Велбъжд" с избора на „Девойка Кюстендилска пролет 2010". 

Празникът се провежда от 1966 г. и е не само един от най-старите от този тип, но е и първият патентован в България. Тази година изборът на „Девойка Кюстендилска пролет" отново ще се проведе на пл. „Велбъжд", за да имат възможност всички желаещи да присъстват на спектакъла.

Ансамбъл "Пирин" ще бъде в Кюстендил за празника Кюстендилска пролет на 21 март, съобщи кметът Петър Паунов.   

Тържествата започват в 11.00 ч. с молебен за здравето на кюстендилци. След него ще се състои Ритуалът по предаване на символите на града и ще започне празничната програма с водещ Венци Мартинов. Участие в програмата ще вземат ансамбъл „Пирин", хумористът Веселин Павлов-Парцала и вокалният изпълнител Любена Нинова. На 21-ви март, паралелно с тържествата на пл. "Велбъжд", ще има празнична програма и на сцена на „Хисарлъка", в която ще вземат участие най-изявените самодейни състави от града и местни изпълнители.