сесия в Хасково
сесия в Хасково / Дарик радио, Хасково
За детски градини в Хасково родителят или настойникът да заплаща 1 лев за присъствен ден на детето при условие, че единият от родителите е с постоянен или настоящ адрес е в община Хасково предлагат в докладна записка 14 съветници.

Безумие по хасковски: Детските градини по селата с различна такса за всеки

За ползването на облекчението родителите или настойниците подават декларация до директора на съответната общинска детска градина, е записано още в проекта. Уточнява се и, че при наличие на повече от едно облекчение  ще се прилага по-благоприятният режим.

Като очаквани резултати от изменението вносителите посочват, че ще се даде  възможност повече деца да могат да посещават детските заведения, ще се подпомогне обхващането и задържането в детските градини и училищата на децата и учениците в задължителна предучилищна и училищна възраст, ще се помогне за преодоляването на проблема с преждевременното напускане на децата и учениците на образователната система, ще се гарантира по-добрата финансова осигуреност на институциите в предучилищното образование и ще се стимулират младите хора да останат да живеят и работят в Община Хасково.

Обсъждат по-евтини детски градини

Направените икономически анализи показват, че средствата могат да бъдат разчетени и компенсирани в бюджета за 2018 г., както и да осигурят устойчивост по отношение на предлаганата промяна за следващия три годишен период, е записано в докладната.