детска градина
детска градина / ThinkStock/Getty Images
Търси се вариант с Бюджет 2018 на община Хасково да бъдат намалени сумите, които плащат родителите за посещение на децата в детска градина, съобщават от общината.

С цел финансово облекчение на родителите на децата в задължителните предучилищни групи / 5 и 6 годишните или 3 и 4 група/, според възможностите на финансовата рамка, общината възнамерява да поеме част от разходите за издръжка.  

През  2016 година стартира проект „Подобряване на образователната инфраструктура чрез реконструкция /ремонт, обновяване и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в училища и детски градини в град Хасково“, финансиран по ОП „ Региони в растеж“ 2014-2020 г.

С  този проект изцяло се променя облика на осем сгради на четири детски градини: „Елхица“ „Слънце“, „Щурче“, „Весели очички“. Очаква се след приложените мерки за енергийна ефективност  в тези детски градини да се реализират икономии от средства за отопление.

Във връзка със стартиралата процедура за изготвяне на Бюджет 2018, продължава поетият ангажимент за подобряване на материално техническата база и в останалите детски градини на територията на община Хасково, допълват от кметството.