Свиленград, "За едно дете повече"
Свиленград, "За едно дете повече" / Община Свиленград
За 11-та поредна година в Свиленград днес организират благотворителната инициатива „За едно дете повече” в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми. От старта на инициативата до момента, благодарение на нея са се родили 25 бебета, а от миналия ноември до сега- 5 деца, посочват организаторите. Преди 11 години инициативата стартира по идея на музикантите от оркестъра към читалището „Костадин Манов“ със съдействието на фондация „Искам бебе“.

10 години "За едно дете повече" в Свиленград

От 17 ч. днес във фоайето на читалище „Просвета“ ще започне традиционният благотворителен базар с ръчно изработени сувенири. Половин час по-късно е предвиден информационен модул с участието на специалисти, които ще представят възможностите за процедури ин витро.

Благотворителният концерт на духов оркестър „Костадин Манов” и приятели започва в 18.30 часа. За поредна година благотворителната кауза подкрепя и родената в Свиленград народна певица Надя Казакова. В концерта ще участват още: Детски духов оркестър, Детска вокална група „Весели звънчета”, Натали Грозева и ВИГ „Приятели”, детски танцов състав „Свиленче”.

6 650 лв. събра "За едно дете повече" в Свиленград

Събраните от базара, продажба на покани за концерта и дарения средства, ще бъдат за ин витро на семейства с репродуктивни проблеми от Свиленград и региона.