/ iStock/Getty Images
Специалисти от Регионалната служба по заетостта са консултирали 115 търсещи работа лица на територията на област Хасково в мобилни бюра по труда след старта на тази нова услуга на ведомството от 1 юли т. г., съобщи на пресконференция директорът на службата Янко Дуков, предава БТА.

657 са започнали работа в област Хасково

Дирекциите "Бюро по труда" в Хасково, Димитровград, Свиленград и Харманли са организирали общо шест подвижни центъра за обслужване на безработни в населени места в съответните общини.

В Хасково почва работа по социални проекта за над 1 милион лева

Сред посетителите са били 18 младежи до 29 години. Експертите са имали срещи и с 14 работодатели по места, които са осигурили и обявили 13 работни места. Услугата е нова и тепърва се налага, затова и все още няма категорични резултати от прилагането й.

Община Хасково приема проекти за младежки дейности

Тя е замислена изцяло в полза на търсещите заетост, коментира Дуков. По думите му, в извадката на вакантните свободни работни места по браншове в региона предобладават тези в преработващата промишленост.

Други отрасли с възможности за наемане на работници са селското стопонство, търговията и ремонта на мотоциклети и автомобили, и образованието.
БТА