/ Община Бургас
От екскурзия в Кавала са се връщали две лекарки от Университетската държавната болница в Бургас и няколко медицински сестри. Те са по-леко пострадали и вече са се завърнали. Специално за DarikNews.bg разказва за инцидента д-р Силвена Цветанова, която е гастроентеролог в държавната болница.

УМБАЛ Бургас

„Говорих по телефона, когато стана инцидентът, но си спомням, че шофьорът не успя да го вземе. Движихме се с малко по-висока скорост, според мен. Пътят беше мокър и явно автобусът поднесе на завоя и се обърнахме. Не съм експерт, не знам с каква скорост е карал, не знам дали е била превишена или не, но беше по-висока, докато пътувахме за Гърция. От самото тръгване беше по-висока. Загиналата жена беше на трети ред от страната на шофьора. Загина на място, явно се е ударила челно в главата”, заяви за д-р Цветанова.

Община Бургас

По думите й пътниците не са били с обезопасителни колани.

„Нямаше колани на седалките”, твърди тя.

Община Бургас

„Аз бях от дясната страна на автобуса, на която паднахме. Сестра ми беше до мен. Тя е гледала напред и е видяла как няма да можем да вземем завоя. Тя и жената пред нея извикаха „Блъскаме се“. В този момент усетих някой да пада върху мен. Някаква седалка ме затисна. Падаха стъкла и се разпищяхме всички. Двама мъже отзад на автобуса успяха да излязат и започнаха да ни вадят. Аз бях една от първите, които успяха да излязат”, разказва гастроентерологът.

Заедно с д-р Цветанова в автобуса са пътували още една лекарка от УМБАЛ Бургас, д-р Праматарова и две, три медицински сестри.

Община Бургас

Д-р Цветанова е с леки, повърхностни контузии, но на другия лекар се прави ЯМР заради опасания за скъсан менискус. Старшата сестра на отделението по „Гастроентерология” е с фрактура на прешлените. Друга сестра от отделението по „Реанимация” е с комоцио на главата.