Обект на проверка бяха търговски обекти, заложни къщи и физически лица
Симеоновград беше обграден от полиция заради мащабна спецакция, съобщиха от МВР.

Симеоновград
БТА

Операцията е насочена към цялостното обезпечаване на обществения ред и сигурност, противодействие на конвенционалната престъпност, предотвратяване и разкриване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите и установяване на издирвани хора и моторни превозни средства.

Симеоновград
БТА

Акцията се провежда от екипи на полиция и жандармерия съвместно със служители от НАП и ОДБХ. До 16:00 часа са проверени три заложни къщи, три търговски обекта и пункт за черни и цветни метали.

ОД на МВР-Хасково

Проверен е и склад за съхранение на препарати за растителна защита и оръжеен магазин. В един от проверените магазини полицаите намират 170 опаковки лекарства с надпис на турски език, без задължителния етикет на български език, за което е образувана преписка.

ОД на МВР-Хасково

Служителите на ОДБХ са констатирали с протокол, че в магазина се съхраняват хранителни продукти от турски произход, също без български етикет. В друг от магазините служителите на НАП са констатирали нарушение, изразяващо се в неизравняване наличността на касата на обекта, за което са съставили протокол

В хода на акцията, пътните полицаи следиха и за нарушители по Закона за движение по пътищата. В рамките на 6 часа са проверени 181 моторни превозни средства и 206 лица.

За констатирани нарушения по Закона за движение по пътищата са съставени шест акта, 27 фиша и са връчени на водачи три електронни фиша.