Бабин пазар, Димитровград
Бабин пазар, Димитровград / Дарик радио, Хасково
Зеленчуковият пазар в Димитровград, който вече е с нова визия и от затворен тип, отваря врати от днес. Кметът Иво Димов и областният управител на Хасково Станислав Дечев ще посетят в 11 часа търговците и зеленчукопроизводителите там.
 

Определят новите такси за Бабин пазар в ДимитровградЗа реконструкцията и модернизацията на т. нар. Бабин пазар в края на 2017 година правителството отпусна целево 1.5 млн. лв. Ремонтните дейности стартираха през юни 2018 г. и по план продължи 200 дни. След завършването им Бабин пазар е от затворен тип, с 91 маси, 4 павилиона за цветя, още 4 за месо, риба и млечни изделия, като новата му визия включва също паркинг, кафене и административна сграда на мястото, където бе бившата хандбална площадка.
 

Бабин пазар, Димитровград
Дарик радио, Хасково


За местата на търговските маси и павилионите кандидатите участваха в търг за отдаването им под наем. 10 от масите са предвидени за ежедневно ползване от зеленчукопроизводители.
 

Обявиха търг за павилионите на Бабин пазар в Димитровград


Освен плодове и зеленчуци, в павилионите се предлагат хляб, млечни продукти, месо, риба и цветя. Пазарът ще работи всеки ден от 6ч. до 21ч. , съобщават от община Димитровград.