Димитровград, Бабин пазар
Димитровград, Бабин пазар / Дарик радио, Хасково
Публичен търг с явно наддаване за 8 павилиона и кафене на новия зеленчуков пазар в Димитровград обяви общината. Търгът е насрочен за 25 януари, а документацията за участие в него, която е с цена 36 лв., може да бъде закупена от понеделник- 14 януари до 16 ч. на 24 януари. В същия срок кандидатите трябва да внесат и депозит. Оглед на обектите, които ще се отдават под наем за 5-годишен срок, е обявен за 16, 17 и 18 януари. Те се нуждаят от довършителни работи, съобразно търговската дейност, която ще бъде реализирана в помещението, уточняват от димитровградската администрация. Обявата за търга е публикувана и в официалния сайт на Община Димитровград.

Търг, павилиони Бабин пазар
Община Димитровград

Предстои обявяването на търг с явно наддаване и за търговските маси на Бабин пазар в Димитровград, информират от общинската администрация.
 

Определиха цените за Бабин пазар. Предстоят търгове


За реконструкцията и модернизацията на т. нар. Бабин пазар в края на 2017 година правителството отпусна целево 1.5 млн. лв. Ремонтните дейности стартираха през юни 2018 г. и по план трябва да продължат 200 дни. След завършването им Бабин пазар е от затворен тип, с над 90 маси, 4 павилиона за цветя, още 4 за месо, риба и млечни изделия, като новата му визия включва също паркинг, кафене и административна сграда на мястото, където бе бившата хандбална площадка.
 

Представиха пред търговците новата визия на Бабин пазар



Зеленчуковият пазар в Димитровград ще действа през цялата година ежедневно с работно време от 6:00 до 21:00 часа. Новият тип на зеленчуковото тържище в Димитровград и работното му време налагат и нов кадрови подход, поради което съставът на „Общински пазари“ в Димитровград бе увеличен с две щатни бройки- организатор и касиер. Решението бе прието от местния парламент през декември 2018 г.