Невена Сталева
Невена Сталева / Дарик радио-Хасково, Архив
Пред приключване е разследването срещу майка, убила новороденото си бебе. До края на този месец след близо година и половина, ще приключи разследването срещу Невена Тенева от димитровградското село Сталево, убила новороденото си момиченце, съобщиха от прокуратурата. Срокът на досъдебното производство бе удължаван многократно, тъй като се очакваха резултатите от психолого-психиатрична и съдебно-медицинска експертизи. Те вече са готови и са представени на разследващите.

Случаят бе разкрит в нощта на 27 януари миналата година, след подаден до полицията сигнал от кмета на Сталево. Потърсили го жени от селото, които казали, че Невена вече не е бременна, а бебе няма, което им се сторило съмнително. Първоначално тя отричала изобщо да е раждала. На път към Хасково за медицински преглед обаче, направила признания и разказала, че родила сама момиченце в стаята, където спели другите й две деца, изнесла голото бебе на студа и го оставила навън, а по-късно сложила тялото в чувал и го хвърлила зад къщата.

34-годишната Невена Тенева бе задържана за 72 часа, след което й бе наложена най-леката мярка за неотклонение - "подписка". Двете й момчета са настанени в приемно семейство от нощта, в която случаят бе разкрит. Междувременно жената посещава психолог и консултации за повишаване на родителския капацитет. Подала е й молба двете момченца да бъдат върнати при нея.
По повдигнатото и обвинение предвиденото от закона наказание е до 3 г. затвор.