/ БТА
С церемонията "рязане на лента" кметът на община Димитровград Иво Димов и ръководителят на проекта инж. Клавдия Тончева откриха официално ремонтирания парк "Марица", съобщиха от Общината.

Дейностите в парка бяха изпълнени по проект на обща стойност 3 894 916 лв., от които безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма "Региони в растеж" в размер на 1 786 791 лв. и 2 108 125,38 лв. собствено участие на община Димитровград.

След основен ремонт: Предстои откриването на театъра в Димитровград

Изградени са системи за видеонаблюдение и осветитление в алеите за разходка, кътовете за отдих и детските площадки. Положени са 2 000 метра ел.кабел и 133 LED осветителни тела. Извършено е преасфалтиране на 53 233 кв. м площ, положени са 11 435 м нови бордюри и са монтирани нови паркови елементи - кошчета и пейки.

Обособени са зони в отделни участъци от парка чрез изграждане на две детски площадки, приключенски път, площадка за скейтборд, ролери, тротинетки, фитнес зона на открито.

Зоната за пасивен отдих е из целия парк и обхваща входното пространство, централните алеи, централния кръгов площад с розета, лабиринт с вечнозелени храсти, геопластика със затревяване, читалня на открито и ротонда в края на централната алея в близост до река Марица.

Парк "Марица" е най-големият парк в общината със своите 1400 декара площ и емблематично място за местните жители.
Николай Грудев, БТА