/ БТА
За ежедневието си Ниего сподели, че решава кръстословици, чете вестници, гледа мачове по телевизията и избягва да общува с хора, които говорят за болести
Преживял Холокоста и участвал във Втората световна война хасковлия празнува 100-годишен юбилей.

Десетки близки, роднини, приятели и представители на различни институции се събраха за празника на Аврам Ниего в дома му в южния областен център.

БТА

"Чувствам се добре. Кръвното ми е 120/80, пулсът - 60, нямам хронични болести", каза Ниего. "Няма рецепта за дълголетие, но генът и начинът на живот са много важни, гледам да не се ядосвам", отговори юбилярът на въпрос на журналисти. Той има син и дъщеря, четирима внука и четирима правнука.

Труд, мъдрост и вдъхновение: Баба Еленка от Радомирско отпразнува своя вековен юбилей (СНИМКИ)

"Преминал съм през няколко етапа от живота си. Най-тих и спокоен бе до Втората световна война. Най-тежко бе по време на Втората световна война, когато бе приет Законът за защита на нацията, който бе срещу евреите. Всички несгоди приемах обаче като временно явление.

БТА

БТА

Най-хубавото бе, че след това взех участие и в самата война и дадох своя принос да се спаси човечеството", разказа Ниего. Той уточни, че третият етап на живота му е бил през соца, четвъртият - сега през демокрацията, а се надява да има и пети етап.За ежедневието си Ниего сподели, че решава кръстословици, чете вестници, гледа мачове по телевизията. Избягва да общува с хора, които говорят за болести.

БТА

БТА

Сред гостите бяха началникът на Военното окръжие подполк. Петър Петков, който връчи плакет и грамота от името на министъра на отбраната, представители на армейското поделение 52 740, на Съюза на ветераните от войните, еврейската общност. За празненството пристигна лично и кметът на Общината Станислав Дечев.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Николай Грудев, БТА