/ Община Хасково
В ход е и проект за обновяване и модернизиране на Зоокът Кенана
Откриха процедурата за определяне на концесионер за строителство, експлоатация и поддържане на обект - публична общинска собственост в местност "Кенана" за Обществен извънселищен горски парк, съобщиха от община Хасково.

✅ Възстановяването на езерото в парк "Кенана" е идея на кмета Станислав Дечев. Решаващата стъпка за превръщането в любимата зона за отдих на жителите и гостите на Хасково в атрактивен и модерен център за разходки, спорт и забавления беше направена при приемането на предложението на градоначалника от Общинския съвет.

Концесията на езерото е заложена в Актуализирания план за концесиите, утвърден от Общинския съвет. Идеята е съгласувана с всички министерства, техните становища са положителни.

Започна ремонтът на пешеходната алея в „Кенана“ в Хасково (СНИМКИ)

Препоръките от МОСВ са вписани като задължения към бъдещия концесионер. Освен че ще бъде възстановено Езерото, тук ще има атракциони за водни спортове, детски комплекси, места за игри и забавления. По никакъв начин няма да бъдат засегнати зелени площи, ще се облагородят местата за отдих, ще има поставяеми обекти за хранене и напитки.

Община Хасково

Очакванията са в рамките на две години инвестицията да бъде изпълнена. Възстановяването на Езерото на Кенана, както го помним от детството ни, е едно от обещанията, които кметът Станислав Дечев даде в предизборната си програма и сега го изпълнява. 

✅ Цялостното обновяване на парк "Кенана" е процес, който екипът на градоначалника започна с възстановяване на централните пешеходни алеи, с новата разширена фитнес зона и местата за игри за деца. В ход е и проект за обновяване и модернизиране на Зоокът Кенана. 

➡️ Пълният набор от документи и приложения са приложени към публикуваното на сайта на община Хасково уведомление. Желаещите да участват в процедурата за възлагане на концесия подават лично или чрез упълномощен представител, офертите си на адрес: Община Хасково, пл. „Общински“ № 1, Централно деловодство, всеки работен ден от 09:00 ч. до 17:00 часа, краен срок - 17:00 часана 9 септември. (При въпроси, Н. Динова-тел. 038/603-484, ет. 4, ст. 417.)

➡️ Подробности за процедурата вижте ТУК.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня