/ Дарик радио, Хасково
С две електрически еко триколки ще обикалят от днес по обекти и проверки служителите на общинската администрация в Димитровград. Възможностите на триколките демонстрира лично кметът Иво Димов, който съобщи, че също си е купил такава. Това е бъдещето и ние трябва да се съобразяваме. Още повече, че този транспорт е екологичен, евтин, ефективен и модерен, посочи той.

Еко триколки, Димитровград
Дарик радио, Хасково

В демонстрацията участваха и общински служители, които вече били на обект с триколките през уикенда. Те бяха категорични, че управлението им не е сложно и са необходими 15 минути, за да се овладее. Днес еко колелата бързо се превърнаха в атракция и за възрастни и за деца на централния площад „България“ в Димитровград.

Еко триколки, Димитровград
Дарик радио, Хасково

Те ще бъдат съхранявани във фоайето на общината, като ще ги ползват с вписване в специален журнал всички служители на администрацията, на които това се налага, обясни днес кметът Иво Димов. Той коментира, че ако новите транспортни средства се окажат действително ефективни, общината може да закупи и още две електрически триколки.

Еко триколки, Димитровград
Дарик радио, Хасково

Електрическите триколки са със следните технически параметри: Двигател: 48V, 12AH, 500 безчетков мотор; 48V, 12AH литиева батерия, която се зарежда 4 часа, Европейски Сетритификат (CE), Размер на Гуми: 15 * 6,00-6, максимално натоварване: 150 кг, максимална скорост: 35km/h, механична спирачка, предно окачване с амортисьор, заден амортисьор, пробег с едно зареждане: 30-35 км, напрежение 100-240 V, 50HZ&60HZ, материал: висококачествена стомана, лед светлини, черни на цвят и с тегло 37/42кг.

Еко триколки, Димитровград
Дарик радио, Хасково

Предстои в Димитровград фирма да изгради безвъзмездно и две зарядни станции за електромобили. На заседанието си миналата седмица местният парламент взе решение за отдаване под наем на общински терени за позициониране на станциите. Първата ще е на бул. "Благоев" до Водната кула, а втората- между блокове с номера 6 и 8 на ул. „Христо Смирненски“ с излаз към бул. Раковски.

Еко триколки, Димитровград
Дарик радио, Хасково

По международен проект предстои в края на август в Димитровград да бъдат доставени и 16 електрически велосипеда, които за срока на проекта ще се ползват безплатно от граждани и гости на града, като двете им стоянки ще са пред Детски и младежки център и пред читалище „Христо Ботев“.