67 нови случая на коронавирус са регистрирани в област Хасково за изминалото денонощие, съобщиха от Областна администрация.

Заболели лица има от общините Димитровград, Ивайловград, Любимец, Маджарово, Минерални бани, Свиленград, Симеоновград, Стамболово, Тополовград, Харманли и Хасково.

Актуална COVID обстановка в Хасковско

76 души са хоспитализирани към момента, които се намират за лечение в лечебни заведения. Диагностицираните случаи с коронавирусна инфекция в областта от началото на пандемията до момента са 26699. Починали са 1485 души.

Регистрирани починали, съответно на 11 и 13 март:

- мъж на 59 г. от община Димитровград, хоспитализиран на 13 март и починал на 13, с придружаващо сърдечно заболяване и диабет
- мъж на 89 г. от община Стамболово, хоспитализиран на 10 март и починал на 11 март, с придружаващо сърдечно заболяване

Във връзка с изпълнение на съвместна заповед на министъра на здравеопазването, министъра на вътрешните работи и министъра на земеделието, храните и горите и решение от заседание на ОКЗ от 9 август 21 г.

РЗИ предоставя информация за извършените проверки за периода 7-13 март относно спазване на противоепидемичните мерки на територията на областта. Общо извършени проверки - 277 бр.

Проверени са:

- заведения за обществено хранене - 45 бр.
- търговски обекти - 134 бр.
- нощни заведения - 2 бр.
- обекти с обществено предназначение - 53 бр.
- други обекти - бензиностанции и други- 43 бр.


От всички извършени проверки 55 бр. са съвместни, извършени от инспектори на РЗИ, служители на ОД на МВР и инспектори на ОДБХ. Връчени: един бр. предписание и четири АУАН.