Димитровград, Инер Уил клуб
Димитровград, Инер Уил клуб / Дарик радио, Хасково
6 703 лв. събра Инер Уил в Димитровград за Дани
101242
6 703 лв. събра Инер Уил в Димитровград за Дани
  • 6 703 лв. събра Инер Уил в Димитровград за Дани
6703 лв. събраха снощи с благотворително парти дамите от димитровградския Инер Уил клуб, техни приятелки и представителки на клубовете от Хасково и Стара Загора. Със средствата женският клуб ще помогне дванайсетокласничка от елитна димитровградска гимназия да продължи образованието си във висше учебно заведение. Даниела мечтае да стане учител по английски език и да се върне да преподава в Димитровград, разказа президентът на Инер Уил Радостина Кузева.

Димитровград, Инер Уил клуб
Дарик радио, Хасково

Тя благодари на всички над 150 дами, които откликнаха на поканата, включиха се в томболата и закупиха творби на изкуството и сувенири от символичния арт магазин в ресторанта. За базара сувенири изработиха потребителите на дневните центрове за деца и възрастни в Димитровград, съученици на Даниела, Живка Ненова и Веселина Балутева от клуба, Диана, на която преди време дамите помогнаха да отиде на абитуриентския си бал.
 

Димитровградският Инер Уил зарадва болно момиче с лаптоп


Също благотворително в програмата се включиха денс център „Галаксико“, фолклорен клуб „Богоровци“, школата по китара „Хала“ на ДМЦ и възпитаници на Академията за таланти на читалище „Устрем“.

Димитровград, Инер Уил клуб
Дарик радио, Хасково

С различни благотворителни инициативи в годините от създаването на клуба до днес димитровградският Инер Уил има бебе ин витро, в парк „Марица“- скейтърска площадка, детските градини получиха дарения от книги, бяха организирани безплатни здравни прегледи и информационни срещи по училища, като част от кампанията „Антидрога“, както и подкрепа за десетки нуждаещи се от лечение или финансова подкрепа деца, припомни водещата на вечерта Светла Вълчева.

Димитровград, Инер Уил клуб
Дарик радио, Хасково

Сред официалните гости бяха народният представител от Димитровград Виолета Желева, председателят на общинския съвет Гергана Кръстева и президентът на димитровградския Ротари клуб Даниела Велинова. Поздравителен адрес изпрати кметът Иво Димов.
 

Сладки книжки подари на ОДЗ "Слънце" дамският Ротари в Димитровград


Звукова картина чуйте в приложения файл.