/ netinfo
379 кг капачки от пластмасови бутилки събра и предаде с благотворителна кауза димитровградското читалище „Христо Ботев“, съобщи председателят му Ирина Костадинова.

Кампания за опазване на застрашено растение стартира читалището в Райново

Капачките са изкупени на двойна цена
- по 0.45 лв. на кг, като средствата ще бъдат преведени по дарителската сметка за животоспасяваща операция на 17-годишния Денис Касим, който се нуждае от 20 000 лв. С кауза за него бе и „Хоро за хората“ неотдавна в Димитровград, което организира читалището на село Черногорово.

Димитровградското читалище „Христо Ботев“ продължава събирането на капачки и вече е един от пунктовете на националната благотворителна кампания „Капачки за бъдеще“, съобщи още Ирина Костадинова.

Над 3000 лв. събраха за ремонт на храма „Св. Харалампий“ 

За другата благотворителна инициатива на читалището- концертът на 31 октомври за 10-годишнината на групи за хора „Тракия“ в подкрепа на „Искам бебе“ вече са продадени над 400 покани, като всяка е със стойност на дарението от 5 лв.

Над 100 изпълнители от танцовите колективи на читалището ще се представят на сцената в спортна зала "Младост" на 31 октомври от 18 ч. Входът е с покани, които могат да бъдат закупени всеки работен ден от 14:30 до 20:00 ч. на втория етаж в Дома на културата "Химик". В деня на концерта в залата ще бъдат поставени и дарителски кутии за каузата на фондация "Искам бебе".