/ Община Габрово
Телефоните, на които можете да заявите желание за включване в услугата са: 066/818-380 и 0882/960-994, всеки делничен ден от 8:30 до 17:00 часа
Започва записване за новата временна социална услугата Кризисна социална кухня, която Общината разкри във връзка с подпомагане на възрастните лица в град Габрово за периода на обявеното извънредното положение в страната, усложняващата се епидемиологична обстановка и указанията за спазване на социална дистанция.

Община Габрово продължава да предоставя „Патронажна грижа“ по време на извънредно положение

Телефоните, на които можете да заявите желание за включване в услугата са: 066/818-380 и 0882/960-994, всеки делничен ден от 8:30 до 17:00 часа
, както и на е-мейл: krizisna.kuhnya@gabrovo.bg. 

Новата социална услуга ще започне реално да се предоставя от 30 март и е предназначена за:

- Възрастни хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване

- Хора с увреждания и техните семейства

- Пълнолетни лица в риск


Кризисната кухня е платена услуга и цели да доставя прясно приготвена топла храна, включваща супа и две основни ястия /за обяд и вечеря/, покриващи голяма част от необходимата храна на ден. Доставя се до местоживеенето на лицата трикратно /в понеделник, сряда и петък/, като покрива шест дни в седмицата и в събота, включително.

ОПРЧР ще подкрепи с 40 млн. лв. медиците и Общините в борбата с COVID-19

При заявено желание за доставка на храна, лицата сключват договор с Община Габрово и предоставят депозит за една седмица, чиито размер е 21 лв. и се внася при подписването на договора - социален работник ще занесе документите в дома на желаещото лица. Дневната таксата за храна е 3,50 лв.