От лечебното заведение обявяват безплатен пункт за ваксинация всеки четвъртък
Във връзка с ръст на новооткритите случаи на COVID-19 в област Габрово от Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) „Д-р Тота Венкова“ въвеждат противоепидемични мерки. Това съобщиха на сайта си от лечебното заведение. 

Влизането в областната болница става само след измерване на температура, с поставена маска и след дезинфекция. Пациентите се приемат след направен антигенен тест.

Ръст на COVID-19 в 9 области у нас - ще следят децата в ясли, градини и училища за симптоми

При спешните случаи тестовете се правят в Спешно отделение, а при планова хоспитализация - в съответното отделение, преди настаняване в болнична стая. Свижданията са позволени само в регламентираните часове, като при пациент се допускат до двама посетители.

От болницата обявяват безплатен пункт за ваксинация всеки четвъртък. Той ще работи всеки четвъртък от 8:30 до 10:00 часа.

Ваксинацията е безплатна и отворена за граждани, но е необходима предварителна регистрация. Желаещите да се запишат могат да го направят на телефон 066/ 899-689.

Тази седмица са спаднали регистрираните заболявания за областта. Новорегистрираните случаи на COVID-19 в Габрово са осем по данни на Единния информационен портал.

Данните потвърди и д-р Пенчоков, директор на Регионалната здравна инспекция.
Радослав Първанов/БТА