/ DarikNews.bg
Кметът на Габрово Таня Христова отправи поздравителен адрес към гражданите на Общината по повод Великден:

Кметът на Габрово предлага облекчаване на финансовата тежест на засегнатите от извънредното положение

Уважаеми габровци,

Тази година Възкресение Христово няма да ни събере в храмовете, но това не ни пречи да съпреживеем празника заедно, да бъдем общност, да сме още по-единни в молитвите, мислите и действията си.

Всеки от нас може да превърне сърцето си в храм и да покани в него даровете на смирението, прошката, любовта и надеждата. В дни на изпитания наша неизменна опора трябва да е силната вяра, която сега е нужно да умножим, защото трудности ще има и занапред.


Кметът на Габрово Таня Христова: Останете си вкъщи!

Благодаря от сърце на всички, които се борят срещу болестта на първа линия. Благодаря на тези, които даряват - време, труд, храна, средства, апаратура, консумативи.

Благодаря на хората, които спазват мерките за ограничаване разпространението на коронавируса и не поставят в риск живота и здравето на габровци. Днес най-важното е да останем физически дистанцирани, но социално ангажирани и духовно свързани.


Облекчават финансовата тежест на засегнатите от извънредното положение в Габрово

Нека помним, че в тази битка не сме сами, защото силата на Божията любов влиза и през заключена врата, а молитвите ни са отправени към този, за когото няма невъзможни неща.

Благословено Възкресение Христово!,
се казва в поздравителното слово.