компютър мъж кафе
компютър мъж кафе / ThinkStock/Getty Images
Представянето на платформата Selovoditel в Габрово е една от важните теми, за които вестник „100 вести" информира читателите си. „Вече има хора, посетили български села, и други, проявяващи интерес да го направят след популяризиране на профилите на селата в онлайн платформата Selovoditel.“ Това казва евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков при представяне на авторската си платформа в Габрово и Севлиево по инициатива на областния управител Невена Петкова.

От габровска област в онлайн платформата Selovoditel вече са качени над 20 села

Изданието пише още, че през септември 2019 година музеят „Етър” отбелязва 55 години от откриването си. По този повод започва дарителска акция за събиране на снимки; диапозитиви; стари картички, свързани с музея, експозициите и първите му майстори; занаятчийски инструменти и интересни изделия; майсторски свидетелства; снимки и документи на занаятчии от района на Централна Стара планина.

Музеят „Етър” започва дарителска акция, посветена на 55 години от откриването му​​​​​​​

Изданието подробно представя финансовата рамка на проектобюджета на Община Габрово за 2019 година, която е 51 854 798 лв. Миналата година той е бил 49 329 392 лв. Мотото е „Габрово - модерна европейска община“.

На 31 януари съветниците гласуват бюджета на Габрово за 2019 г.​​​​​​​

Вестникът публикува голямо интервю в Ивайло Цанков, който е роден на 1 април 1973 г. в София. Учи в Начално училище „Васил Левски“, в Първо ОУ „Ран Босилек“, в ТМЕТ „Д-р Никола Василиади“ – в най-предпочитаната за онова време паралелка ГАПС, но завършва металорежещи машини в СПТУ „Ангел Денчев“. Заедно със свои приятели в годините е създал рок групите „Лабиринт“ и „Yellow rose“. Работил е като водещ на предавания в Радио Габрово и УКВ Радио Габрово. През есента на 1997 година напуска Габрово и България и се установява в Мадрид, Испания. Завръща се в родния град през 2014 година. В момента Ивайло Цанков е собственик на Jack daniel`s club в Габрово.

Успешна година отчитат от Регионална библиотека Априлов-Палаузов пред вестник 100 вести". Отминалата 2018-та бе година, наситена със събития, и в началото на новата ние, библиотекарите, отново се обръщаме към своите читатели и сме готови да им предоставим актуални и интересни заглавия от книжните фондове и предпочитани услуги в и чрез библиотеката, които съответстват на времето и бързото развитие на технологиите в наши дни. Организацията на библиотечните дейности и богатството на услугите й превръщат библиотеката в едно от най-предпочитаните за посещения места в Габрово. Тя е обиталище на духа и живата история на края, на България и света, съхранена в библиотечните фондове. Според Савина Цонева - директор на РБ „Априлов - Палаузов”, и през 2018 година поверената й институция достойно защити своята национална награда „Христо Г. Данов“ за 2017 г. „Библиотека на годината”