/ ПП ГЕРБ

„Вече има хора, посетили български села и други, проявяващи интерес да го направят след популяризиране на профилите на селата в онлайн платформата Selovoditel".

Това каза евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков при представяне на авторската си платформа в Габрово и Севлиево по инициатива на областния управител Невена Петкова и заедно с кмета на Габрово Таня Христова.

„Идеята за Selovoditel e моя, но идеята да се възроди българското село е на много родолюбиви българи. Платформата не е решение на всички проблеми в селата, но е крачка за тяхното популяризиране и възраждане“, добави още Андрей Новаков.

Той поясни, че платформата се оказва полезна и за хора, които търсят пустеещи земи, за да развиват био земеделие,  и за хора от IT сектора, които работят дистанционно и искат да живеят на тихо място с чист въздух, и за туристи, дори за фирми, които имат желание да разположат цехове за производство в малките населени места.

Екипът на българския евродепутат Андрей Новаков разработи платформата Selovoditel 

„Дълго време българите търсихме причините за състоянието на нашите села и вината за това в различни институции. Аз мисля, че възраждането им зависи от всички нас, всеки от нас да направи нещо малко за близкото село или за селото, в което е израснал и прекарвал летата си“, каза още Андрей Новаков.

От габровска област в онлайн платформата вече са качени над 20 села.

Очаквайте повече информация за представянето на Selovoditel в Габрово.