съд присъда
съд присъда / ThinkStock/Getty Images

Районна прокуратура-Габрово постигна осъдителна присъда за двама мъже, извършили кражба на вещи от апартамент.

Петко Ц. бе осъден на две години лишаване от свобода, при строг режим. На Калоян К. бе наложено наказание от една година лишаване от свобода, изпълнението на което е отложено за срок от четири години.

Условна присъда за шофьор, причинил смъртта на велосипедист

Двамата са признати за виновни за това, че на 8 февруари м.г., в Габрово, от апартамент на ул. ”Даскал Алекси”, след предварителен сговор, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот – подлостване на входната врата и използване на техническо средство, отнели чужди движими вещи – мобилен телефон „Самсунг Галакси J7“, преносим компютър „Дел“, сумата от 750 паунда и сумата от 2 000 лв., всички на обща стойност 5 141,11 лв., от владението на собствениците, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като случаят не е маловажен.

Собственик на бултериер удари момиче, искало да защити пинчера си

Калоян К. бил съсед на пострадалото семейство. Знаел, че дъщеря им работила в чужбина и затова в дома им имало валута. Споделил това с Петко Ц. и двамата се сговорили, когато пострадалите напуснат жилището си, Петко Ц. да влезе вътре и да извърши кражба на пари, без да взема вещи, а Калоян К. да наблюдава. Сутринта, в деня на престъплението, собствениците излезли от жилището, а обвиняемите действали според уговорката и извършили кражбата.