/ / ThinkStock/Getty Images
37-годишният Н. А. беше признат за виновен по две повдигнати му обвинения – за нанесена по хулигански подбуди лека телесна повреда на непълнолетно момиче, както и за хулигански действия, грубо нарушаващи обществения ред и отличаващи се с дързост и цинизъм. Деянията са извършени в периода 6-8 юли миналата година на публично място – открита площадка край детска градина в кв.“Младост“.
     
Стартира дело за отнемане на незаконно имущество за над 400 хиляди лева

Следобеда на 6 юли миналата година подсъдимият, заедно със своя приятелка, разхождал на площадката кучето си, порода „бултериер“. По това време на същото място била  пострадалата, както и други стопани на кучета, които разхождали домашните си любимци. Страхувайки се, че бултериерът на подсъдимия може да ухапе нейното куче, порода „пинчер“, 14-годишното момиче вдигнало своето куче на ръце. 

Тогава  подсъдимият започнал да се държи заплашително, вулгарно и грубо спрямо нея, като я бутал и крещял да се маха от алеята. При повторна среща същата вечер, мъжът отново употребил множество обидни реплики спрямо пострадалата в присъствието на очевидци и я принудил да напусне обществената  площадка.  Два дни по-късно, при поредна засечка на площадката при разходка на домашните любимци, подсъдимият отправил нова порция обидни реплики и псувни, като внезапно с глава ударил момичето в челото.

Съдят управител, укрил данъци в големи размери

В опит да се защити, момичето успяло да зашлеви мъжа и започнало да го снима с телефона си, за да може да подаде оплакване. Свидетели се намесили за предотвратяване на по-сериозен инцидент, била уведомена майката на детето и впоследствие подадена жалба в полицията.
   
37-год. мъж е с чисто съдебно минало. В съдебна зала той призна вината си и постигна споразумение със страните. Районният съд наложи за всяко от престъпленията отделни наказания и определи подсъдимият да изтърпи най-тежкото от тях - 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение бе отложено с изпитателен срок от 3 години.
          
Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.