/ Търсят решение как да бъдат спасени губещи транспортни линии

Зам.-областният управител на Габрово Мария Пенева свика Областната транспортна комисия за обсъждане на маршрутни разписания от републиканската транспортна схема, които не се изпълняват към момента.

Започва модернизацията на обществения транспорт в Габрово

От квотата на Община Габрово това са линиите Бургас – Габрово; Плевен – Габрово; Габрово – Обзор, която е сезонна и Варна – Габрово.

От квотата на Община Севлиево са: Русе – Севлиево; София – Севлиево; Свищов – Севлиево и Варна – Севлиево. Линията Пловдив – Севлиево се променя от целогодишна в сезонна и се очаква разписанието й.

От квотата на Община Трявна се коментира една линия София – Трявна, а за Община Дряново се обсъжда линията Велико Търново – Дряново, която вероятно ще бъде закрита.

Автобус със софийска регистрация премаза крака на възрастен габровец

Като основна причина за неизпълнение на всички тези линии представителите от общините посочиха липсата на превозвачи, а така също рентабилност и слаб пътникопоток, информираха от Областна администрация-Габрово.

Очаква се отново да се обявят обществени поръчки и линиите да бъдат възложени и изпълнявани, а ако това не се осъществи да бъдат променени времената на изпълнение – от целогодишно в сезонно/срочно.

Извънреден преглед на цялата техника заради автобуса с падналата гума

Членовете на Комисията коментираха и проблема с недостатъчните субсидии, които се отпускат към общините и тяхната актуализацията. Очаква се всички те да изпратят предложения до председателя на Областната транспортна комисия, които да бъдат обобщени и изпратени до ИА „Автомобилна администрация“.