Николай Сираков
Николай Сираков / ПП ГЕРБ

От години БСП не предлага конкретна алтернатива, а абстрактни визии. От години БСП лишава хората от конструктивна опозиция, а предлага кални войни. Но както каква една мъдрост, „когато хвърляш кал по някого, запомни, че може и да не стигне до него, но ще остане по твоите ръце“. Това коментира народният представител от ГЕРБ Николай Сираков по повод изказвания на опозицията за предсрочни парламентарни избори и отчета на президента за изминалите 2 години.

ГЕРБ-Габрово: БСП лъжи, клевети, червени метли и далавери

 „Истината е, че страната ни не само не е изправена пред апокалиптичната картина, която се опитва да внуши БСП, напротив – развитието е видно и се усеща вече пряко и от гражданите“, коментира още Сираков. Той уточни, че през последните 2 години заплатите на българските учители са повишени с 40%, средната работна заплата в страната също нараства. През септември миналата година тя е 1135 лв., с близо 7% по-висока от предходната година. Изминалата година бележи исторически най-ниските стойности на броя регистрирани безработни в България. Минималната работна заплата за 2 години е скочила от 420 лв. на 560 лв. Само за 1 година износът на България се е повишил с над 7 млрд. лв. С близо 500 млн. лв. нараства бюджетът на Здравната каса. Осигурени са средства за модернизация на центровете за спешна помощ в цялата страна. 150 милиона лева повече са осигурени и за хората с увреждания.

ГЕРБ-Габрово: Безпочвените обвинения на БСП показват единствено партийната им немощ

„За този период повече от 200 000 българи вече живеят в санирани жилища. Макар и с малко, системно се повишават и пенсиите. Инвестициите в публична инфраструктура и пътища са видими за всички. Това са факти и цифри, които показват, че страната ни върви в правилната посока. Вероятно не с темповете, които очакват гражданите, но с добри темпове на растеж. Всичко останало са спекулации на опозицията и опити да се домогнат до управлението на страната чрез внушаване страх, а не чрез предлагане на реални политики за развитие“, коментира още Николай Сираков.