Мирослав Семов
Мирослав Семов / Община Дряново
Кметът на Дряново Мирослав Смов организира Коледен бал, по време на който бяха връчени наградите „Инвеститор на годината“. 

С приза „Инвеститор на годината“ беше отличен швейцарският инвеститор, собственик на новопостроената козеферма в село Косарка. И по-специално за реализирането на нейния първи етап, по време на който са построени първите две халета за животните и доилнята. Вторият етап е свързан със затварянето на цялостния производствен цикъл. Ще бъдат изградени още две ферми, ще се инсталират допълнителни съоръжения, а вертикалната планировка - довършена.

Освен това ще бъде построена и мандра, в която ще се прави традиционното швейцарско сирене, предназначено за експорт за Швейцария. Инвестицията във фермата е с европейско съфинансиране и швейцарско участие в размер на близо 2 млн. лева.

Първите 205 кози от френските Алпи вече населяват фермата в село Косарка

За принос в областта на търговията и услугите отличието грабна фирма „Боряна груп“, която е с дълга история и реализира своите търговски обороти в страната и чужбина.

Третата награда в областта на икономиката беше отредена за ВСК „Кентавър“ за трайни икономически успехи в производствената сфера и осигуряването на нови работни места. Компанията е с принос и в сферата на туризма и услугите с направената сериозна инвестиция по закупуването и реновираненето на хо- тела, за неговата модерна визия. Мариана Печеян беше и домакин на кметския коктейл.

Инвестираното доверие на чуждестранния партньор е висока оценка за добрата бизнес среда в Дряново

По време на събитието, свързано с обявяването на „Инвеститор на годината“ за Дряново, бяха проведени благотворителна томбола и търг, средствата от които са предназначени за развитието на СК „Тенис на корт“ с треньор Ивайло Илиев. Отборът по тенис на корт е постигнал отлични постижения през 2017 година.

За да бъдат подкрепени децата от клуба, реализирали големите успехи на корта, бяха събрани 2 250 лева, от които 500 лева бяха лично дарение от Мариана Печеян.

Източник: вестник „100 вести"