Изложение на хора в неравностойно положение
Изложение на хора в неравностойно положение / Областен управител Габрово

Габровци доказаха, че имат големи сърца, а прочутата им пестеливост е само в габровските шеги. По този повод Заместник-областният управител на Габрово Ивелина Петрова изказва огромна благодарност към всички, които се включиха в Пролетното благотворително изложение - както на потребителите на социални услуги от Област Габрово, така и на хората, които полагат ежедневни грижи за тях. 

„Днешната инициатива показа, че всички ние имаме големи сърца, милеещи за благото на  човек в неравностойно положение. Нека този 3 април не бъде само един ден в годината. Семената на доброто се сеят ежедневно с личния пример, който даваме. Правете добро и ще получите добро!", сподели още Ивелина Петрова.
 

Изложение на хора в неравностойно положение
Изложение на хора в неравностойно положение, Областен управител

Деца, възрастни, бизнесмени се докоснаха до красотата, сътворена от потребителите на социални услуги. Точно по обед, вчера, площадът в Габрово се  изпълни с пъстри цветове и усмивки. Ръчно изработени великденски декорации, необикновени картини върху ламинатни плоскости, изпъстрени с декупажна техника, дърво, изрисувано с пейзажи, плетени възглавници, терлици, кошнички за яйца, вази от бутилки, шалове и бижута - всичко това е резултат от арт-терапията на хората, които ги изработват.
 

Изложение на хора в неравностойно положение
Хора в неравностойно положение, Областен управител



Те дадоха да се разбере, че са удовлетворени защото много хора видяха на какво са способни и как да си различен е нещо, което носи красота. Изложението освен благотворително се превърна и в социално събитие, получиха се нови запознанства, уговорки за обмяна на опит, съвместни други инициативи. Именно това беше целта, която Ивелина Петрова се стремеше да представи с тази инициатива, че тези хора ги има около нас и носят скрит потенциал и творческа енергия.