Здравко Кънчев, Кристина Сидорова, Николай Григоров
Здравко Кънчев, Кристина Сидорова, Николай Григоров / БСП
Областният председател на БСП в Габрово Николай Григоров заяви, че ще коментира „лъжите и манипулациите на ГЕРБ”. Повод за реакцията бяха изявленията на областния председател на ГЕРБ Цветомир Михов и депутата Николай Сираков, направени в началото на тази седмица.

„БСП сме изкарани човекоядци и расисти, които насъскват хората един срещу друг и саботират „бляскавото управление на община Габрово”. Следвайки призива на Сираков и Михов, ще разкрия една лъжа и клевета, за която ще заведа дело”, закани се Григоров.
 
Областният председател на социалистите обяви за лъжа изнесената на пресконференция в местната централа на ГЕРБ информация, че през 2009 година, след 11-месечен мандат в Парламента, е излязъл на борсата, взел е полагащи му се средства, с които е създал партиен сайт.
 
„През 2009 година, след като бях народен представител, се регистрирах на борсата”, каза Григоров. Той припомни, че според действащото тогава законодателство всеки има право да избере как да получи обезщетението, което му се полага.
 
Григоров заяви, че е избрал не да стои без работа и да получава парите си, а да кандидатства с проект, за да развива стопанска дейност.
 
Размерът не е 20 000 лева, а малко над 2 555 лева. Допълнително 500 лева са му дадени за съпътстващи консултантски услуги.
 
„Сайтът Габрово нюз е регистриран година по-късно и няма нищо общо с това. Ще направя уточнение – цитирана е една друга сума от 7 700 лева за регистрацията на сайт за търговия. Тази сума съм я взел през 2014 година, когато съм излязъл на борсата, напускайки поста Областен управител”, внесе уточнение Николай Григоров.

Групата във Фейсбук „Похвалите и абсурдите на Габрово" манипулира емоциите на хората, заподозряха от ГЕРБ
 
„Не знам кое не е морално. Не само не трябва да бъда оклеветен, а да бъда насърчен, че се опитвам да развивам стопанска дейност и да плащам данъци на държавата. Тези пари ми се полагат и не е работа на ГЕРБ да надничат в канчето ми и да ми дават съвети какво да правя.
 
Пари за сайта Габрово нюз от БСП съм получавал само по време на предизборна кампания и съм проверяван за това по надлежния ред. Това че ПП ГЕРБ досега не са ни канили на пресконференция е тяхна работа.”

Прокуратурата да каже как подписка с имената на 200 души е попаднала в ръцете на партиен функционер и на депутат от ГЕРБ
 
Григоров даде справка, според която сайтът Габрово нюз има най-голям брой публикации за работата на Община Габрово и на институции, свързани с Общината. За същия период за БСП са само три.
 
Николай Григоров бе категоричен, че медията не насажда омраза и напрежение със своите публикации, а се стреми да информира потребители си.