Снимка: Дарик нюз
Снимка: Дарик нюз / Лена Енева
„Енева, добре че сме мнозинство, че не се налага да четем всичкото, което ти четеш!“. Това споделил общински съветник от управляващото мнозинство в предишен мандат, в кулоарите на местния парламент, с колежката си Лена Енева. Представителката на социалистическата опозиция казва това в интервю за вестник „100 вести" днес.

Лена Енева изригна: Защо не виете за безпаричието на нашите майки и бащи?

„Някак си априори се приема модела, че управляващите вдигат ръка за всичко, което се внесе, а опозицията трябва да говори срещу него. Според мен този модел - без да си се подготвил, без да си навлязъл в материята, без да си изградил собствена позиция, е пагубен. Никак не ми се иска да дам лоша оценка на един орган, в който аз също участвам. Но моята оценка е между три и половина и четири", казва още Лена Енева пред изданието. 

Лена Енева: „Обръщам се към журналистите, за да кажа, че изпитвам голяма доза срам и неудобство“

вестници
iStock/Getty Images

От „100 вести" научаваме още, че националният отбор на България за момичета до 16 години, част от който е габровката Гергана Минчева, се класира за четвъртфиналите на Европейското първенство по баскетбол, дивизия В, което се провежда в София. В последния си мач от груповата фаза, вчера в зала „Универсиада“, момичетата на Лъчезар Коцев и Гергана Славчева надделяха в наглед лек мач над Люксембург с 80:69.

Във водещата си статия изданието информира, че изложбата „Строителите на Паметника на свободата“ дава начало на тържествата, посветени на Шипченската епопея.