Листата на социалистите
Листата на социалистите / БСП за България
Ще усъвършенстваме механизмите за финансиране на културата и изкуството

Още при откриването на предизборната си кампания БСП се обяви в подкрепа българската култура и изкуство. Едно от лицата на българската музика е Мариана Попова. Тази вечер, 22 март от 17:30ч., кандидатите за народни представители от коалиция " БСП за България" с водач на листата Кирил Добрев ви канят на среща разговор и концерт със специалното участие на Мариaна Попова, Димитър Аргиров и танцьори от ансамбъл "Цветници".

В своето управление „БСП за България“ предвижда усъвършенстване на механизмите за финансиране на културата, включително и чрез създаване на специализирани фондове: „Подкрепа на дебютни проекти“, „Съвременно българско изкуство“, „Българско културно-историческо наследство“, „Развитие на българското киноизкуство“.

.„БСП за България“ залага специална програма за читалищата. По линията на Юнеско българските читалища са уникални по своята същност и трябва да бъдат подкрепяни и развивани. Предвижда се държавна подкрепа за развитие на материалната база и на дейностите на културните институти – драматични и музикални театри, библиотеки, музеи, галерии и читалища.

В своята програма социалистите предвиждат още разширяване на процеса на децентрализация на управлението на културата и увеличаване на финансирането на проектен принцип за развитие на изкуствата и културните индустрии по национални и европейски програми; Подкрепа на младите таланти в изкуствата и културата, на творците и техните обединения за защита на интелектуалната собственост и на авторските права.

БСП
БСП за България


Коалиция „БСП за България“  е с номер 10 в интегралната бюлетина. 
„Поискай промяната“

Предизборен щаб на БСП - Габрово

Купуването и продаването на гласове е престъпление.