Кирил Добрев
Кирил Добрев / БСП за България
„За първи път БСП издига като своя основна кауза развитието на българската икономика“

„Личната кауза на кандидатите за народни представители от „БСП за България“ е да върнем силата на страната ни. Всички политици, независимо от партийните им пристрастия, трябва да работим така, че да върнем децата на България. Да създадем условия, които да допринесат колкото може повече предприемчиви хора да се завърнат от чужбина и да работят тук. Ще дам всичко от себе си да защитавам интересите на жителите от този край, на всички четири общини от габровска област.“  Така водачът на листата на „БСП за България“ Кирил Добрев заявява конкретните си намерения за работа в бъдещия парламент по един от най-критичните проблеми в областта – обезлюдяването.

Политиката на БСП е насочена точно към активното население и създаването на условия хората, които са в чужбина да се чувстват спокойни да се върнат в България при близките си. БСП ще работи за стимулиране на българското производство и повече български стоки в големите търговски вериги. В асортимента им 50% да бъде българско производство. Програмата на БСП предвижда приоритетно финансиране на животновъдството, овощарството и зеленчукопроизводството на база реално произведена продукция (обвързана подкрепа). „Промяната в сегашното положение е наложителна и хората разчитат на нас“, категоричен е Кирил Добрев. Сред мерките, които БСП предлага за насърчаване на младите предприемачи е нулева ставка на данък „Печалба“ при годишен оборот от търговска дейност до 150 000 лв. за стартиращи предприятия, създадени от предприемачи до 35 г., които в рамките на 24 месеца да открият минимум пет работни места.

Кирил Добрев обобщава: „За бъдещото управление на страната БСП си поставя две големи каузи. По-големи от един мандат – 8 млн. българи и нито един под и на прага на бедността, и за първи път наш основен приоритет ще бъде развитието на българската икономика. БСП трябва да спечели изборите, за да направим една нова България. Да направим една държава с ясни правила, в която децата ни да останат да живеят и работят тук.“ БСП е за образователна система, която формира активни, критично мислещи и отговорни граждани, обичащи България. Държавата трябва да създаде необходимите условия за насърчаване на бизнеса и работодателите да инвестират в образованието и да използва науката като фактор за развитие и за икономически растеж.

„Най-доброто обещание е свършената работа. За краткото време, в което бях народен представител от региона, хората разбраха, че съм партньор за дълъг път. За разлика от мои колеги аз не ходя само по време на предизборна кампания в малките населени места в Габровска област.“, коментира Добрев. И отново пое конкретен ангажимент – Да съдейства за ремонт на пътя към село Kрамолин, където след тежката зима отново са се  отворили много дупки.

Остър проблем, който поставят хората по време на срещите си с водача на листата Кирил Добрев, е въпросът с пенсиите. „В програмата на БСП сме заложили преизчисляване на пенсиите и намаляване на разликите между старите и новоотпуснатите пенсии.“, представи пред хората един от приоритетите на партията Добрев. Преизчисляване на старите пенсии на база на новия средноосигурителен доход, като за база се взима 2011 г. и така ще се стигне до увеличаване на пенсиите от 20 до 30%.

Коалиция „БСП за България“  е с номер 10 в интегралната бюлетина. 
„Поискай промяната“

Предизборен щаб на БСП - Габрово

Купуването и продаването на гласове е престъпление.