Пътят към село Крамолин
Пътят към село Крамолин / БСП за България
„Проблем отново е пътя Севлиево – Крамолин. След тежката зима са се отворили много дупки.“

„С хората от Крамолин се разбрахме, че си имаме доверие и знаят, че при мен дадената дума е закон.“ Това каза водачът на листата на „БСП за България“ за габровска област Кирил Добрев, който заедно с втората в листата Кристина Сидорова и кандидатите за народни представители от община Севлиево Станимир Стойчев и Петинка Михайлова разговаряха с жители на селата за техните проблеми. Сред тях са проблемите с водоснабдяването, водопровода до Априлци и пътищата, които имат нужда от ремонт.  
 

Посещение в селата на Севлиево
Посещение в селата на Севлиево, БСП за България


В Агатово хората посрещнаха Кирил Добрев с думите „Можем да се гледаме в очите“, с уважение и благодарност за свършената от него работа. Именно за ремонт на пътя и моста към Крамолин Добрев съдейства в предишния мандат. Сега проблемът, който има нужда от решение е подобен.
 

Посещение в селата на Севлиево
Посещение в селата на Севлиево, БСП за България


След посещението си в дряновското село Гостилица Кирил Добрев споделя: „Поговорихме си с хората там, че вече добре се познаваме, защото за разлика от мои колеги аз не ходя само по време на предизборна кампания в малките населени места в Габровска област.“ От 3 хиляди жители в Гостилица са останали едва 260, което отново поставя остро въпроса с обезлюдяването на Габровска област.

Политиката на БСП е насочена точно към активното население и създаването на условия хората, които са в чужбина да се чувстват спокойни да се върнат в България при близките си. БСП ще работи и за стимулиране на българското производство и повече български стоки в големите търговски вериги. В асортимента на търговските вериги 50% да бъде българско производство. Програмата на БСП предвижда приоритетно финансиране на животновъдството, овощарството и зеленчукопроизводството на база реално произведена продукция (обвързана подкрепа). „Промяната в сегашното положение е наложителна и хората разчитат на нас“, категоричен е Кирил Добрев.
 

Посещение в селата на Севлиево
Посещение в селата на Севлиево, БСП за България


Сред въпросите, които поставиха на Кирил Добрев жителите на Сенник са пречките пред пчеларите. В селото има над 30 пчелари. Техен проблем е, че за да се регистрират като земеделски производители, не може само с кошерите, а и със земята. „Трябва да търсим начини да регистрираме пчеларите само с кошерите." , отговори Добрев.

Сред острите проблеми, които поставят хората е въпросът с пенсиите. „В програмата на БСП сме заложили преизчисляване на пенсиите и намаляване на разликите между старите и новоотпуснатите пенсии.“, представи един от приоритетите на партията водачът на листата с кандидати за народни представители Кирил Добрев. Преизчисляване на старите пенсии на база на новия средноосигурителен доход, като за база се взима 2011 г. и така ще се стигне до увеличаване на пенсиите от 20 до 30%.
 

Посещение в селата на Севлиево
Посещение в селата на Севлиево, БСП за България


Друга тема, която жителите на селата поставиха пред Кирил Добрев, Кристина Сидорова, Станимир Стойчев и Петинка Михайлова, е липсата на сигурност и полицейско присъствие в малките населени места. В програмата си БСП предвижда в районите на селата да се създадат нови участъци (постове), които са с постоянен жандармерийски състав и транспортна техника.
 

Посещение в селата на Севлиево
Посещение в селата на Севлиево, БСП за България

Коалиция „БСП за България“  е с номер 10 в интегралната бюлетина. 
„Поискай промяната“

Предизборен щаб на БСП - Габрово

Купуването и продаването на гласове е престъпление.