Таня Христова, Кристина Сидорова
Таня Христова, Кристина Сидорова / DarikNews.bg

Социалистите разпространиха специална декларация във връзка със ситуацията в Габрово, възникнала след насилие от страна на трима души над служител в денонощен магазин. 

Трима души пребиха продавач в денонощен магазин в Габрово (ВИДЕО)

„БСП – Габрово остро осъжда жестокия и варварски акт на побой на група роми над  наш съгражданин. Противопоставяме се срещу поведението на агресия и нарушаване на  правото на спокоен и достоен живот.   Днес, три дена след инцидента, ние сме свидетели на първата и единствена реакция до момента на управляващите на нашия град.

В Габрово започват масови проверки на местата, където има струпване на роми и на хора от криминалния контингент

Декларацията на Кмета на община Габрово, касаеща побоя е не само несъстоятелна, а и  безкрайно закъсняла. Припомняме, че преди повече от година поискахме свикване на извънредна сесия на Общински съвет Габрово, на която да бъдат разгледани точно тези въпроси, които днес  г-жа Христова поставя пред органите на реда. Една година пропиляно време, в което проблемът тлееше и набираше сила, за да се стигне до ужасния инцидент  на 7 април. Контролът по Закона за  гражданската регистрация, установяване местата на незаконно пребиваване на лица, са задължения на местната власт, които много отдавна трябваше да бъдат изпълнени с конкретна дейност  и резултати.  Стига за изпълнението на Закона  да има реално желание, а не само декларативни намерения.

При всеки случай, стигнал до национални медии сме наблюдатели на едни и същи закъснели действия – нарочна декларация, пресконференция и имитираща загриженост и тревожност.

Позиция на кмета на Габрово Таня Христова по повод побоя в търговски обект в Габрово

Това става повече от година, точно от толкова време Вие се правите, че не го виждате. Точно от толкова време Вие обвинявате, че някой насажда напрежение и дискредитира  града ни. За решенията, които бяха предлагани се похарчиха половин милион лева европейски средства без никакъв  конкретен резултат.

Безхаберието на властта костваше здравето на един млад човек, колко още  ще продължава това!

Няма време, търпението на хората свърши!

Искат реални действия и резултати, а не празни приказки и безполезно „вайкане“.

Излезте пред габровци и поемете Вашата отговорност."