/ Дарик Добрич
Пътните настилки са предимно мокри, по усойните райони частично заснежени или заледени, обработени и проходими при зимни условия, съобщават от АПИ. В областите Добрич и Силистра няма въведени ограничения за движение на МПС по пътната мрежа. 

Няма ограничения по републиканските пътища заради валежите

От Областно пътно управление Добрич информираха, че пътищата в региона са предимно заснежени, в някои участъци има и заледявания. Седем машини на пътноподдържащата фирма обработват републиканската мрежа, като разпръскват пясък и луга.

Няма въведени ограничения по републиканската пътна мрежа в цялата страна вследствие на метеорологичните условия през изминалата нощ. "Тежкотоварните превозни средства и леките автомобили трябва да тръгват на път само с подходящи гуми. да шофират със съобразена скорост и повишено внимание, като спазват дистанция и указанията на контролните органи", призоват от АПИ.

В 9 области от страната е обявен жълт код за сняг и поледици, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В планинските част на областите Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен и Смолян се очакват снеговалежи и снежна покривка до 5-10 см.
 
В Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас предупреждението е за обилни валежи от дъжд, които привечер и през нощта срещу сряда ще преминат в сняг. Прогнозираните количества ще достигнат до 20-25 л/кв. м. През нощта срещу сряда ще започне да се задържа и снежна покрива от 5 до 7 см.