/ Дарик Добрич
Група доброволци изчисти от отпадъците големия паркинг на Центъра за защита на природата и животните в Добрич - в кв. „Дружба“. Мястото се ползва от много хора, които не са посетители на зоопарка. Образуват се сборища и през нощта, каза за Дарик директорът Християн Христов, който инициира акцията за почистване.

почистване
Дарик Добрич


Паркингът се чисти от доброволци за пореден път. В такива инициативи са се включвали ученици и деца, мястото е отбелязвано от Общината при различни екологични кампании. Въпреки това то е непрестанно замърсено с многобройни отпадъци от опаковки - цигари, алкохол и безалкохолни напитки, хапчета, торбички, мокри и сухи кърпи, чашки и бутилки. Боклуците се „съхраняват“ и в храстите наоколо и са особено трудни за почистване в зелените площи.

За пореден път изчистиха паркинг в квартал "Дружба", който все е мръсен
Дарик Добрич

За пореден път изчистиха паркинг в квартал "Дружба", който все е мръсен
Дарик Добрич

Христов планира да изиска от Общината поставянето на кошчета за отпадъци в района, за да се спре безразборното хвърляне на опаковки по земята от посещаващите паркинга с автомобилите си. Освен това той ще ангажира охраняващата зоопарка фирма да следи за реда в района по всяко време на денонощието, за да се всява респект в хората, които се заседяват там. Ще бъде поставено съвсем скоро и видеонаблюдение.

събраните отпадъци
Дарик Добрич

Паркингът в квартал "Дружба" - почистен
Дарик Добрич

почистване
Дарик Добрич