Парад на хвърчилата в Шабла
Парад на хвърчилата в Шабла / Зелен център
Започна осмото издание на Фестивала на хвърчилата в Шабла. Снощи в Зеления образователен център в морския град бе открита изложбата „Шесто чувство“ на Светлин Трендафилов.

Днес от 10 часа местността „Малкото море“, южно от Фара на нос Шабла, ще посрещне ежегодния парад на хвърчилата. От 15 часа ще се състои концерт на Белослава.

Фестивалът, посветен на хората и птиците от Приморска Добруджа, е организиран от община Шабла и Зеления образователен център. С изданията си досега той успя да се превърне в предпочитано септемврийското събитие за много хора от страната и чужбина.

Традиционно фестивалът ще предложи демонстрации на оригинални и атрактивни модели хвърчила, собствена изработка на участниците.

Ще има още арт-работилници за изработка на хвърчила, бижута и апликации от естествени материали, щандове за продажба на ръчно направени сувенири, както и местенца за хапване и пийване.

Гостите ще могат да посетят био пазар, където местни производители ще предложат екологично произведени местни продукти - плодове, зеленчуци и мед.

Ще бъдат организирани пешеходни екскурзии за наблюдение на птици до Тузлата и Тюленово. Всеки ще има възможност да се изяви и позабавлява на открита сцена.
.