/ ThinkStock/Getty Images
Книги и библиотечни документи, върнати от читатели в регионалната библиотека "Дора Габе" в Добрич, ще бъдат под 72-часова карантина преди да бъдат предоставени отново за ползване, съобщиха от културния институт, който отваря врати за посетители от 14 май.

Туристически офиси ще бъдат открити в читалища в Добричката община

Залите за обслужване на читателите ще бъдат дезинфекцирани на всеки два часа, а престоят на посетителите ще бъде ограничаван до двайсет минути, като се препоръчва да ползват електронния каталог за избор на заглавие, посочват от библиотеката за противоепидемичните мерки.

В библиотеката ще може да се влиза след дезинфекция на ръцете и обувките на входа на сградата и със защитна маска. Затворени за посетителите засега остават всички читални, включително и местата за ползване на интернет.

Общината с престижна позиция в Рейтинга на активната прозрачност на Програма Достъп до информация

Културният институт първоначално ще предоставя основни услуги като регистрация на читатели, заемане и връщане на литература, изготвяне на библиографски справки и други. В залите за заемане на литература за дома от възрастни и деца ще бъдат допускани до двама читатели едновременно.
БТА