/ МВР-Силистра
Целта й била продажба на земя
Престъпна група, занимавала се с изготвяне и използване на фалшиви официални документи, е разкрита при специализирана полицейска операция на служители на ОД на МВР-Силистра, проведена на 10 юли на територията на областта.

Мащабна акция: Разбиха огромна фабрика за нелегални цигари край Пловдив (ОБЗОР)

Арестите са резултат от предварително разследване и оперативно-издирвателни действия на служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ след подаден сигнал.

Разбиха престъпна група за трафик на мигранти (СНИМКИ)

Съвместно със служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и районните управления, е извършено претърсване и изземване на 6 адреса в Силистра и Тутракан, както и на 4 леки автомобила. Намерена е фалшива лична карта с данни на реално съществуващо лице, както и фалшиво генерално пълномощно от негово име.

Спецакция на ГДБОП в Лясковец срещу група за рекет и лихварство

Иззети са кредитни карти, договори за кредити, записи на заповеди, телефони, СИМ-карти и компютърни конфигурации. Задържани са двама мъже – на 30 и на 36 години, известни с извършване на аналогична дейност. В процес на изясняване е съпричастността на други двама, заподозрени като съучастници.

Акция срещу кабелното пиратство у нас, обискират офиси

Към момента е установено, че възползвайки се от фалшивата лична карта и пълномощно, групата подготвила документи за продажба на 60 дка земеделски земи, чужда собственост, но сделката била осуетена след намесата на полицията.

Предприети са действия за изясняване на усвоените кредити, както и на други престъпления, извършени от лицата. Разследването по случая продължава.