/ ThinkStock/Getty Images
Служители на ГДБОП разкриха "производствен цех" за изработка на скимиращи устройства и фалшиви документи, съобщи СДВР. Операцията е проведена на 13 юли под наблюдението на Специализираната прокуратура.
 

СЛУЖИТЕЛИ НА ГДБОП РАЗКРИХА „ПРОИЗВОДСТВЕН ЦЕХ“ ЗА ИЗРАБОТКА НА СКИМИРАЩИ УСТРОЙСТВА И НЕИСТИНСКИ ДОКУМЕНТИ Операцията...

Публикувахте от СДВР Столична Полиция в Понеделник, 16 юли 2018 г.
 В хода на действията, в селище, недалеч от Пловдив, е разкрит оборудван „производствен цех“ с напълно затворен цикъл, информираха от полицията.

През 2017: Разбиха 7 работилници за техника за източване на банкови карти (ВИДЕО)
 
Иззети са компютри с програми за обработка и съхранение на информация, изтеглена неправомерно от банкови карти, пластики, лайсни с микрокамери и захранващи батерии за събиране на данни, слотове и клавиатури за банкомати, ПОС терминали с батерии, платки с различни накрайници и множество други веществени доказателства.

Мъж откри скимиращо устройство, докато тегли пари
 
Открити са също голямо количество български и чужди документи, заготовки за лични документи, без нанесени на тях имена и други данни и без поставени снимки. По време на операцията са претърсени общо осем адреса в Пловдивско, както и автомобили. Назначени са множество експертизи, които да очертаят границите на престъпната дейност. Събраните до момента данни сочат, че участниците са действали от януари 2017 г.

Разбиха международна банда за източване на банкови карти, арести и в България (ВИДЕО) На четирима задържани при операцията са повдигнати обвинения. С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура са им наложени парични гаранции, съответно от 150 000 лева, 100 000 лева, а на двама от участниците – по 70 000 лева.