Петър Калчев
Петър Калчев / Дарик Добрич
Настоящият изпълнителен директор на „Водоснабдяване и канализация“ АД Добрич инж. Петър Калчев е сменен. Самият той потвърди информацията пред Дарик. Смяната е извършена на редовно заседание на акционерите на дружеството, които са държавата, в лицето на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, и „Водоснабдяване и канализация“ ЕАД Бургас. По думите на Калчев събранието е било с друга цел – приемане на годишния финансов отчет за 2016-а, но е била добавена допълнително точката за смяна на директора. Попитан с какви мотиви е смяната, той каза, че не са посочени такива от акционерите. Той очаква промяната да бъде документирана и да влезе в сила в близките 7-10 дни.
 
Инж. Петър Калчев пое ВиК – Добрич през март 2015 г. Той е бил дългогодишен служител в предприятието, както и негов управител и преди това.
 
На поста ще застане отново инж. Димитър Радушев, който също бе ръководител на ВиК – Добрич преди време.
 
Добричкото водно дружество стана акционерно през есента на 2015 г. с цел да се трансформира задължението му към бургаското в размер на над 3 млн.лева и за да се осигуряват възможности за по-ефективно функциониране на ВиК - Добрич и за нормалното предоставяне на публичните услуги на потребителите.