/ Областна администрация Добрич
15-то изложение "Пчеломания" събра производители и търговци на мед от страната и чужбина
„Пчеларството е един от устойчивите сектори и в настоящия тригодишен период на националната програма за подпомагане на пчеларите са предвидени по над 4 млн. и 700 000 лв. за всяка от годините“, това се казва в поздравителен адрес на земеделския министър Румен Порожанов до участниците в 15-то специализирано изложение „Пчеломания”, организирано от „Добрички панаир” АД, което се откри днес. Общо за 2017 г. на сектора са предоставени над 6 600 000 лв, припомня министърът.

Гости на официалното откриване на изложението бяха Областният управител Красимир Кирилов, кметът на Добрич Йордан Йорданов, директорът на ДФ „Земеделие“ Ивайло Йорданов, директорът на Областна дирекция „Земеделие, храни и гори“ Десислава Иванова, Агоп Крикорян – председател на борда на директорите на „Добрички панаир“ АД. Приветствие към изложителите поднесе кметът Йордан Йорданов, който им пожела успешна стопанска година.
 
Тази година съорганизатор на изложението е добричкото сдружение „Пчела 1946“, което също се представя със свой щанд. „Пчеломания 2018” представя най-модерното пчеларско оборудване и инвентар, восъчни основи, ветеринарни препарати, богатото видово разнообразие на мед и пчелни продукти, лицензирани майкопроизводители и специализирана литература.

В проявата се включват над 77 фирми от страната и чужбина.  Директно участват фирми от Гърция, Сърбия и Турция.
 
На официална вечеря от 19.30 часа ще бъдат връчени наградите на "Добрички панаир" АД. Изложението ще продължи до 25 март включително.