/ ThinkStock/Getty Images
Окръжен съд-Добрич допусна предаване на румънски гражданин на унгарските съдебни власти в изпълнение на издадена срещу него Европейска заповед за арест. 33-годишен мъж е търсен с цел провеждане на наказателно преследване срещу него за извършена измама. Той е бил обявен за международно издирване с Европейска заповед за арест, издадена от Околийския  съд  в унгарския град Егер, на 2 януари. Задържан е на 5 май на ГКПП Кардам.

Окръжен съд-Добрич върна за ново разглеждане дело за закана с убийство към съдия

В Европейската заповед за задържане се посочва, че според данните от разследването на този етап, през май 2012 г. мъжът наел за 3 месеца кола от фирма, като платил за това 1500 евро. След изтичане на договора мъжът не върнал автомобила и останал в неизвестност.

За пореден път съдът отказа да измени мярката за неотклонение на подсъдим за грабеж

В съдебното заседание мъжът даде доброволно съгласие да бъде предаден на унгарските съдебни власти, като помоли това да стане възможно най-бързо.Той декларира пред съда, че не се отказва от принципа на особеността, което означава, че унгарските власти могат да го преследват само за престъплението, посочено в Европейската заповед за арест, но не и за други деяния.

Окръжен съд-Добрич увеличи общото наказание на мъж, пребил до смърт друг човек

От 8 май мъжът е с мярка за неотклонение „задържане под стража“, наложена му от Добричкия окръжен съд. Днес съдебният състав разпореди задържаният да бъде приведен във варненския затвор до фактическото му предаване на унгарските власти.

Постановеното от Добричкия окръжен съд решение е окончателно и не подлежи на обжалване.