Почистват 43 направления от републиканските пътища в Добричка област
Почистват 43 направления от републиканските пътища в Добричка област / Дарик Нюз - архив

Пътищата в цялата Добричка област остават проходими при тежки зимни условия, информират от Областния съвет за сигурност. Машините на пътно-поддържащата фирма почистват и опесъчават 43 направления на републиканската пътна мрежа. Отворени за движение без ограничение са всички пътища в областта с изключение на отсечките Конаре – Белгун – Божаново,  Кардам – Дуранкулак, Вранино – Белгун – Спасово. За тези пътни участъци се допуска движение на моторни превозни средства до 12 т.

Няма населени места в областта без електрозахранване. Четири села в община Крушари са без водоснабдяване - Габер, Огняново, Земенци и Загорци. Без вода е и село  Стражица в община Балчик., както и половината от генералтошевското село Балканци.

От Община Крушари информират, че пътят между селата Габер и Огняново е бил отворен снощи, но рано тази сутрин отново се е наложило да бъде затворен за движение, поради силни навявания. До Габер може да се пътува през село Капитан Димитрово.

Екип на Пожарна безопасност и защита на населението е отводнявал помещение в сграда в близост до Автогарата в Балчик, наводнено от обилното снеготопене.