/ ThinkStock/Getty Images
3 години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 7000 лева получи 30-годишен жител на шабленското село Тюленово, след като бе признат за виновен за държане с цел разпространение на различни видове наркотици, съобщиха от Апелативна прокуратура-Варна.

Пускат под гаранция наркодилър от Каварна

Наказанието на Ивелин Ил. е наложено от състав на Варненския Окръжен съд след като подсъдимият е поискал делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие с цел получаване на наказание,  намалено с една трета.

Престъпната дейност на Ивелин била установена на 28 октомври 2017 г. Колата му била спряна за проверка и служителите на реда установили, че свидетелството му за правоуправление е отнето. При пристъпване към обиск на нарушителя, той се опитал да скрие наркотичните вещества, които носел в себе си.

От притеснение обаче изтървал пакетчетата на седалката на колата. Така у него били намерени и иззети 9 таблетки метамфетамин, както и бяло вещество на прах и бучки, което  реагирало на амфетамин.

2 години затвор и глоба от 5000 лева за наркодилър, продавал дрога от микробус

При претърсване на жилището, където живеел Ивелин, били намерени още наркотични вещества. От паркирания пред входа друг автомобил на мъжа, полицията иззела три торбички с амфетамини, като само в едната количеството било почти 40 грама. Иззети са били и две електронни везни, както и опаковки от наркотици.

Общата стойност на намерените наркотици при полицейската проверка на двата автомобила и в обитавания от него апартамент била 1316 лева.